The begin of a new adventure

Door: marc

Blijf op de hoogte en volg Marcus

27 Juli 2011 | Hong Kong, Hong Kong

Rond 12 uur nederlandse tijd kwamen dennis en ik op schiphol aan, daar stonden Glynis en Cathy al op ons te wachten. Wat later kwam Angelina ook eraan. We moesten niet heel lang wachten tot Liyan en Karking kwamen. Toen gingen we half 2 nederlandse tijd inchecken. Natuurlijk nog wat afscheid knuffels geven aan de meiden en toen gingen we de controle door.

En en jahoor marc gaat door poortje heen en het piept. Gelukkig had ik niks :P, daarna nogff gechilled bij de taxfree place. Na kort half uurtje wachten kwam het vliegtuig en konden we instappen. Ik zat niet bij het raam, maar mocht van een aardige amerikaan bij het raam zitten. Dat was, omdat het me eerste keer vliegen was en it sucks!!!

Haahhah nee grapje I love it. Vooral het opstuigen, eerst zie ik haarlem steeds kleiner worden en dan ga je de wolken in. Eenmaal in de wolken is het best weird, want je ziet echt niks om je heen. Het duurde niet lang toen we boven de wolken kwamen. Het mooiste wat ik ooit in levende lijven heb gezien tot nu toe. Echt als er een foto van me werd gemaakt hing me mond ergens op de grond zo verbaasd was ik.

De vlucht naar Frankfurt ging goed ondanks dat ik alleen zat vermaakte ik me wel met naar buiten kijken. In Frankfurt werden we met een pendelbus naar onze volgende vertrekhal gebracht, daar hoefde we niet zo heel lang te wachten. Wat een verschil van vliegtuig damn! Met die waar we naar China gingen was HUGE.

Bij binnekomst kreeg je meteen een zakje nootjes, die stopte ik meteen in me zak. Op de vlucht van Frankfurt naar Hong Kong zat Dennis naast het raam, maar even goed kon ik weer genieten van het stuigen. We hadden jammer genoeg op deze vlucht niet eigen tv schermpjes. Dus gingen we allemaal ff gamen op onze DS of PSP. Beetje stilletjes maar toch vermakelijk. We kregen aan boord als avond eten Poolse gouhlas. Het was opzich wel te eten, alleen beetje weinig. Maaaaaar!!! Ik had nog me nootjes voor een tussen snack ;). Op het moment dat ik dacht ik ga slapen kon ik niet meer slapen. Ik had net iets te weinig been ruimte en arm ruimte. Agh volgende keer gewoon naast raam of gangpad zitten. Dus ben ik maar een magazine gaan lezen. Een uur voordat we zouden gaan landen kregen we een ontbijt. Ik had fried rice with scrumbled egg and some pork. Opzich ook wel lekker. Het dalen bij deze vlucht was ook adembenement. Je kon allemaal eilandjes zien en soms dachten we een klein eilandje te zien was he teen schaduw, maar even goed mooi om te zien. We landen om 5 uur ‘s nachts nederlandse tijd en 11 uur ’s ochtends chinese tijd.

Bij de douane natuurlijk spannend of je wel het land binnekomt, maar dat was geen probleem. Om 12 uur werden we opgehaald door Karkings oom. Die kwam met een super grote Toyota aan. Echt niet te geloven, maar zag echt allemaal super dure auto’s door Hong Kong rijden. We werden half uurtje van het vliegveld af meegenomen naar een restaurant en daar gingen we dimsum eten en yamcha. Dimsum is kleine hapjes met wat noodles of rijst erbij en yamcha betekent thee drinken. Daar kwam nog meer familie van Karking, het eten is hiernog lekkerder dan in Nederland. Het was soms wel beetje akward voor dennis en mij, want we konden echt niks verstaan van wat ze allemaal zeiden, maar toch was het evengoed gezellig.

Na het eten en drinken met familie gingen we nog met die oom mee om een simkaart ergens te halen. Toen we daar stonden te wachten viel er zomaar een kakerlak op de grond. Al die meisjes in die zaak gillen en achteruit lopen :P. Totdat iemand de kakerlak dood trapte. In die winkel heb ik een simkaart voor 58 HKD (Hong Kong dollar) gekocht met 300 belminuten. Eén Euro is gelijk aan ongeveer 11 Hong Kongse dollars, dus dat was wel een koopje. Na de simkaart zijn we door naar ons huis gebracht. Het is echt een woonbuurtje. Je kan zo van dak naar dakspringen echt zoals je die woonwijken in china zou voorstellen zo is het ook echt, maar ik vind het super als ik wakker wordt morgen ochtend dan heb ik uitzicht op bergen. Na dat ik me spullen weg had gelegt en moest wachten op de dips (dips is een woord dat we gebruiken om ergens als eerste gebruik van te maken) van Dennis en Liyan. Ben ik lekker even onder een goede koude douche gestapt heerlijk is dat, als het buiten 35 graden is en lichtelijk benauwd.

We gingen na het opfrissen naar de centrum van het dorp. We gingen met de taxi en we waren voor een rit maar 36 HKD kwijt dus echt weinig. Toen we bij de winkelcentrum aankwamen, werd ik de heletijd aangegaapt en hoorde zelfs keer duidelijk Kwai lo (blanke geest), maarja ik moest er om lachen. Toen we bij de markt aan kwamen vroeg Karking of we wel echt moesten gaan en ook naar de vis afdeling. Dus Dennis en ik ja we zijn toch toeristen dat willen we wel zien. Echt weird daar, maar toch ook weer niet. De vis leefde nog en toch zag je dat ze al waren onthoofd of door midden waren gehakt. Ach dat is gewoon beetje natuur verschil. Was best weird een vissen kop zonder lijf naar lucht zien te happen.

Nu zit ik bij de Burger King om jullie dit bericht te schrijven en op internet te zetten. Hier is het kwart voor 8 in de aaf en bij jullie kwart voor 2 in de middag. Het is hier sowieso super en ik zoek snel weer de Burger King op om wat van me te laten horen.

Ohja ohja bijna vergeten ben nu al 30 uur op en moet nog 3 uurtjes voor ik ga slapen :P

Ciao x

• 27 Juli 2011 - 12:01

Bianca:

Nou Marc leuk zo het verhaal ik wacht weer op het volgend verhaal dat je gaat schrijven naar ons heel veel plezierrrr!!!
    Gr Bianca

• 27 Juli 2011 - 12:01

Rachel!!:

marc het heel optijgen niet op opstuigen :P tot 2 x toe!

Maar vliegen is inderdaad wel vet geniaal

• 27 Juli 2011 - 12:09

Mama:

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. En dat boven de wolken vliegen zeiden Opa en Oma ook al dat dat zo mooi was. Bedankt voor je belletje en doe iedereen de groeten van mij, nee niet alle chinezen die je tegenkomt maar de jongens Dennis Li Yan en Karking. Groetjes van mij doei doei Mama.

• 27 Juli 2011 - 13:37

Rianne:

hahaha klinkt nu al als een avontuur ! ook vooral op alle kakkerlakken gaan staan dan heb je als je thuiskomt grote kans op een levend souvenier vanuit china ;)
    Leuk he vliegen ! :)
    Groetjes aan iedereeeeeen !!

• 27 Juli 2011 - 16:29

Yalenka:

he bro!
    fijn dat jij het vliegen wel leuk vond, ik ben de hele dag/avond/nacht met je bezig geweest. ik was echt zenuwachtig voor jou hihi. ik ben blij dat je "veilig" in china zit. geniet er lekker van !!! tot snel x je zus

• 27 Juli 2011 - 17:26

Patricia Je Grote ZU:

Hey broertje,

Ben blij te lezen dat je het nu al naar je zin heb. IK vond het vliegen ook altijd leuk, vooral het stijgen en het dalen, de rest is geen moer aan, maar goed je hebt ze nodig om op plaats van bestemming te komen. Ik nu al uit naar je volgende reis verslag, wens je heel veel plezier.

Dikke Kus Patricia

• 27 Juli 2011 - 23:42

Glyn:

j reisverslag is echt zo leukkk
    aawh en ik wil onze airport foto zien !!!
    zoek snel weer een BK op !!!
    grapj ;p
    geniet van j tijd daar !!! ^^
    geef de andere big hug from me x.

• 28 Juli 2011 - 09:22

Linda:

Leuk dat ik jullie heb kunnen uitzwaaien. Mooi verslag, om van te genieten! Wat fantastisch om zo ontvangen te worden door de Chinese familie.
    Goede reis en lieve groetjes voor jullie alllen van Linda en Indy.

• 29 Juli 2011 - 08:57

Jack:

Hey Marc,

Wat gaaf om je verhaal te lezen, geniet er van en ben benieuwd naar de foto,s.

• 29 Juli 2011 - 10:15

Rachel!!:

wanneer schrijf je nog een verhaal? :D

• 29 Juli 2011 - 12:00

Mama:

Hey Marc.
    Hoe is het daar erg druk zeker , hoop nieuwe dingen wat je in je op moet nemen.
    Gisteravond ben ik uit mijn werk even bij sjors wezen kijken lief hoor 2 weekjes uit. Echt een scheetje, hoop dat hij goed muizen kan vangen.
    Hier gaat alles goed denk dat Nooertje je wel een beetje mist en ik ook het blijft zo netjes in huis.
    Geniet lekker van je vakantie doe iedereen de groeten en een dikke kus van mama.

• 31 Juli 2011 - 10:40

Trudy:

Hallo globetrotters.
    Wat hebben jullie al veel beleefd in die paar dagen. En je schrijft het ook zo vol details op. Ik heb het met plezier gelezen en af en toe kreeg ik echt een brok in mijn keel. Alles wat je nu al in je op hebt genomen leer je niet op school. Doe Dennis ook de groeten van mij en wens jullie nog veel plezier. Groeten van Trudy xxx