Some good luck and nice views

Door: Marc

Blijf op de hoogte en volg Marcus

11 Augustus 2011 | China, Hangzhou

10-08-2011

Zo waar was ik gebleven. Ohja we zouden de stad ingaan, maarja dat kan niet op een lege maag. Dus wij opzoek naar eten, we hebben onder tussen wel een neus gekregen om eten op te sporen. Dus het duurde niet lang of we hadden wat gevonden. Nu we echt alleen zijn werd het lastig met wat we willen eten, want ja niemand van ons kan Chinese Karakters. Dus wij random iets aanwijzen en gingen toen maar eten.

Na het eten had ik op de kaart wat op gezocht waar we heen zouden gaan. We zijn in Hangzhou en Hangzhou staat bekend om West Lake. Ik zonder na te denken had gekozen voor West Lake Culture Plaza. Toen we daar aankwamen met de taxi zagen we nergens een meer en de taxichauffeur wees naar een groot (leek beetje op een stadion) gebouw. Dus wij gingen maar die kant oplopen, onderweg kwamen we er achter dat hier allemaal dingen in zaten. Er zat een Imax bioscoop in, een museum over de Zhejiang provincie en een museum over wetenschap. Dus we besloten maar als eerst naar het museum van Zhejiang te gaan. Dus wij naar binnen en wij zoeken waar we kaartjes konden halen, was het gratis. Dus wij gingen maar op hoop van zege de goede kant op. Het museum begon met allemaal soorten Natuurstenen. Het museum was een beetje ingesteld op het begin van de aarde tot nu. Het was onwijs mooi. Het grappige van alles was nog dat we onbedoeld op een intressante plek zijn gekomen. Verder door het museum kwamen dinos tegen en daarna eerste mensen. Op het end zag je alle soorten dieren die er nu in de provincie zijn.

Na het museum gingen we door naar het museum van wetenschap. We gingen alleen niet door het hele museum hier, want we hadden geen zin om een karrtje te halen (ja we blijven toch nederlanders). We liepen daar beetje beneden rond en deden allemaal testjes die je ook in het Nemo kond doen. Was wel gezellig hoe we ons soms voor schud zette, but who cares?

Na de museums gingen we beetje buiten chillen en foto’s maken. We hebben daar wel vette dingen gezien en gedaan. We besloten op een gegeven moment weg van die plek te gaan. We zagen ergens in de verte een hoog gebouw met reclame over Smart en Kobe Bryant stond er naast. Het leek erop dat daar ergens winkels zouden zijn dus we gingen die kant maar oplopen, beetje op goed geluk. Het geluk leek ons mee te zitten, want we kwamen bij shoppingmalls uit (ja mensen we gingen weer shoppen). Uit eindelijk kwamen we ook langs Wulin square, dit is het bekende plein van Hangzhou. Jammer genoeg waren ze er druk aan het bouwen aan een metro net. Dus konden we er niet over heen lopen. Toen we de drukke weg onderdoor gingen, kwamen we bij een winkelstraat van 3 km lang. Die liepen we tot 1 km ver en toen werden we beetje moe. Dit kwam mede door de nacht trein. Dus we namen een taxi naar het hotel en daar gingen we beetje rusten en slapen. Ik ging ondertussen op internet allemaal adressen opzoeken waar we allemaal heen kunnen in Hangzhou. Na alles in engels op te hebben geschreven ging ik naar beneden en iemand op zoeken die engels kon. Na die gene gevonden te hebben had zij voor mij alle adressen vertaald naar Chinees.

Toen ik iedereen wakker had gemaakt gingen we lopen naar de KFC om even een snack te halen. Er stond op google maps dat het 1.8 km was maar ik denk dat het wel 3 km was. Onderweg kwamen we nog langs een winkelstraat die er vet uit zag. Daar zouden we dan later nog in gaan, eerst snacken. Na een 3 kwartier lopen kwam de KFC zo maar opduiken dus gingen we even wat halen. Op de terug weg gingen we langs die winkel straat.

Funfact:
Hangzhou staat bekend om zijn zijde en linnen. Hier handelde ze vroeger heel veel in met westerse landen. Vandaar heeft de gemeente Hangzhou veel geld ingestoken om de winkelstraat voor zijde en linnen te behouden.

Jahoor we kwamen zomaar op de winkelstraat voor zijde en linnen. Het was hier een stuk goedkoper dan in Nederland, maar soms wist je niet wat echt of nep was. Het was een hele mooie straat met allemaal mooie oud uitziende huisjes. Ook stonden er bomen langs de weg en in de boom hingen allemaal lampionen. Al bij al was het heel mooi om te zien. Na deze straat liepen we weer terug naar het hotel. Hier bleven we chillen tot we weer honger hadden. Dus gingen we beneden bij het hotel maar even bij de 24/7shop wat eten halen.

11-08-2011

Om 8 uur ging onze wekker, het was tijd om te ontbijten. Na het ontbijt gingen we ons verder op frissen en namen de taxi naar West Lake. Ja dit keer kwamen we wel echt bij West Lake aan. We wisten totaal niet wat we als eerst gingen doen, hoe we het gingen aanpakken en wat daarna. Shit het is duidelijk vakantie anders had ik wel de 5 W’s toegepast, wat ik op school er in gestampt krijg (Wie, Wat, Waar, Wanneer en Wat daarna). Maarja we komen er wel. We zagen wat bootjes staan en vroegen hoeveel voor rondje varen. Na wat half engels en half chinees hadden we een prijs en de aardige man ging ons een stuk varen. Het was super chill om lekker om half 10 een half uurtje rond te dobberen op het meer. We konden ook goed uitkijken over het meer. Het was trouwens echt adembenemend hoe mooi het meer was. Het uitgeestermeer is er niks bij. Toen we weer op land waren zagen we een watershow van een fontijn. Ze speede Chinese en westerse opera liedjes en daar dansde de fontijn op. Het zag er heel vet en mooi uit.

Toen de show klaar was besloten we min of meer om naar de Pagoda van de 6 harmoniën te lopen. We zagen hem al wel van waar we waren, maar toch was het een behoorlijk end. Onderweg kwamen we allemaal mooien bruggetjes, theehuisjes, tempels en andere typisch chinese dingen tegen. Het was langs die kant zo mooi, dat je er echt rustig van werd. Onderweg gingen we nog een tempel binnen. Dit was de tempel van een koning. Het was er ook lekker koel dus we bleven er wel eventjes. Het was namelijk deze dag heel zonnig en heel warm. Na de tempel liepen we door. Na ongeveer 2 uur lopen in totaal kwamen we eindelijk bij de Pagoda uit. Hier gingen we naar boven met de roltrap (ja de roltrap mogen we ff na 2 uur lopen). Binnen in de pagoda was de oude pagoda, deze oude pagoda was tot 2 keer toe ingestoord. Dit komt, omdat de chinesen dachten dat de stenen van deze tempel geluk brachten. Inplaats van dat ze boven aan pakte, pakte ze onderaan en daardoor was 2 keer de toren ingestoord. Door dit is het spel jenga bedacht en hebben wij een leuk spel. Nee grapje natuurlijk is dat laatste over jenga niet echt, maar de rest wel. We konden in de pagoda helemaal naar boven. Daar hadden we een heel mooi uitzicht over West Lake, ook konden we vanuit hier zien hoeveel we hadden gelopen en dat was veel.

Toen we weer beneden waren gingen we proberen een taxi te vinden. Het probleem was er waren taxi’s genoeg, maar ze wilde ons niet brengen waar wij heen wilde. Ze wilde kortere ritten en geen lange ritten. Het geval is hier is het start tarief RMB 10,- en dan hoort er RMB 2,- fooi bij. Pas na 4 km komt er RMB 1,- bij op de teller en ga zo maar door. Dus dan verdienen de taxichauffeurs meer aan korte ritten. Dit doen ze voornamelijk bij drukke stukken als bezichtingen. Hierdoor moesten wij een heel stuk terug lopen. Na een 3 kwartier lopen konden we eindelijk een taxi vinden die ons naar Wulin square wilde brengen. Hier gingen we lunchen. Na het lunchen gingen we terug naar het hotel om heel even te chillen.

Rond 6 uur namen we een taxi richting West Lake Impression. Als er 1 ding is wat je echt moet zien is het daar wel. Er werd een show van een uur opgevoerd. In die show wordt een oud chinees verhaal verteld. Het gaan over de witte slang die verliefd wordt. Alleen deze show is niet in een theater ofzo, maar speeld zich af in een baai van West Lake. Alleen dan wel op het water, er is een speciaal podium aangelegd in het meer waar de show op plaats neemt. Het zach er zo mooi uit met alle lichteffects, opspattend water en de dansen. Dit is echt een aanrader voor iedereen. Het was moeilijk om foto’s te maken, omdat het donker was. Alleen het is wel gelukt en ook een paar filmpjes. Ik ben er tijdens het type nog steeds van onder de indruk. Ik denk dat deze show tot nu toe de meeste indruk heeft gemaakt. Ohja de show is direct door de maker van de openings show van olympische spelen Beijing.

Na de show was het tevens weer heel moeilijk aan een taxi te komen. Dit keer niet door korte rit, maar meer om het feit dat iedereen een taxi wilde. Dus gingen we een stuk lopen langs het meer. Toen we een taxi hadden gevonden waren we zo weer terug in het hotel. Wat een dag was het weer, een dag om nooit te vergeten.

p.s. nou hier was weer eens wat cultuur, inplaats van al het geshop en eten. ;)

• 11 Augustus 2011 - 16:26

Mama:

Leuk verslag weer. Ik vind jullie wel heel stoer hoor in een land waar je de taal helemaal niet van kent en dan nog zo veel dingen zien en ontdekken. Ik dacht toch dat Ly Yan of Karking toch wel wat chinees konden, En komt je boekje Chinees voor Dummy's nog van pas? Nu nog veel plezier en een dikke knuf van je Moedertje.XXXXXXXXXXXXX

• 11 Augustus 2011 - 18:56

Trudy:

Hallo Marc. Ik vind het een reis met heel veel belevenissen. En zoals je alles opschrijft, beleef ik alles echt mee. En wat een mooie foto's van die lichtshow op het water. Nog heel veel plezier de volgende dagen en groeten van de Bleijendaals.

• 11 Augustus 2011 - 19:10

Bianca:

Hey marc kijk dit is weer een leuk verhaal met een hoop dingen die je gezien hebt leuke fotos. Beel plezier verder en op naar het volgend verhaal. Gr bianca

• 11 Augustus 2011 - 19:12

Patricia Je Grote ZU:

Leuk verhaal weer, eindelijk konden we een beetje cultuur lezen ipv eten :) Hahaha. Npg veel plezier de aankomende dagen.
    XXXX Patricia

• 12 Augustus 2011 - 11:14

Junjun:

LIKE!

• 12 Augustus 2011 - 16:16

Yalenka:

he broertje!!!
    gaaf man wat je allemaal hebt gezien de afgelopen dagen. zoals je kan zien reageer ik wat laat, heb het ook veel te druk met de feestweek. jammer dat je er dit jaar niet bij bent hoor.....maar ik zou zo'n reis als jij nu doet ook echt niet willen missen.
    oja wat zit er op je gezicht???? moet jij je niet eens gaan scheren???? je lijkt wel een hippie. hihi
    dikke kus van je zus ;)