40 hours wake up and ipressive buildings - Reisverslag uit Peking, China van Marcus Koning - WaarBenJij.nu 40 hours wake up and ipressive buildings - Reisverslag uit Peking, China van Marcus Koning - WaarBenJij.nu

40 hours wake up and ipressive buildings

Door: Marc

Blijf op de hoogte en volg Marcus

18 Augustus 2011 | China, Peking

15-08-2011 en 16-08-2011

De wekker ging rond 8 uur en gingen onze tassen gelijk alvast klaar maken voor de volgende reis. Rond 10 uur gingen we uitchecken en onze tassen afgeven zodat wij de stad in konden gaan. We gingen opzoek naar een tent waar we de heerlijkste dimsum hapjes konden halen. Terwijl we dat deden kwamen we bij een ander gedeelte van old street uit. Dit zag er weer eens super vet uit, alles was zo mooi. Na even zoeken hadden we de tent gevonden. We haalde hier de bekentste dimsum gerecht van Shanghai (ik ben even de naam kwijt, maar Jun weet hem vast wel, wil die alsjeblieft opschrijven ;) ). Natuurlijk aten we nog allemaal andere dingen erbij.

Na het eten gingen we nog even shoppen en souveniers kopen. Er waren zo veel vette dingen, maar na goed rond gekeken te hebben hadden we onze tassen weer eens gevuld. Die oude gebouwen zien er echt vet uit. Het lijkt soms als of je echt terug in de tijd gaat. Na al het winkelen gingen we terug naar het hotel om nog even op wifi te zitten voordat we een trein reis van 14 uur gaan zitten. Ja je hoort het goed ‘zitten’. We gaan 14 uur op hardseats zitten met al de locals en hopen dat we kunnen slapen.

Toen we op de trein aan het wachten waren ging ik even rond lopenop het station en vond een leuke koffer. Ik kocht hem maar, hij was toch niet zo duur. Die koffer kan ik weer gebruiken voor al me souveniers enzo, want ja me backpack is beetje vol nu. Toen we in de trein kwamen, dachten we dat het wel 14 uur vol te houden was. Toen we de koffers wilde neer zetten in de rekken zagen we al heel snel hoe alles schots en scheef in de rekken staat. Dus ik ging op de stoelen staan en ging maar alle tassen ordenen. Nadat ik alles recht had gelegd konden onze koffers er ook bij. Gelukkig hadden we plekken gekregen met onze kaart, want er stonden genoeg mensen in het gangpad. Ik denk dat ik 14 uur staan nooit lang had getrokken. Niet dat de reis echt fijn was. De hele nacht stonden de lichten aan en praatte alle mensen vet hard in de trein. Ook had ik niet echt veel been ruimte, en kreeg ik al snel last van me rug. Dus ging ik maar op me knieën zitten dat werkte beter. Iedereen kon wel een beetje slapen, behalve ik. Een beetje net als in het vliegtuig, dus ging ik maar de hele reis gemen en muziek luisteren.

Na 14 lange uren kwamen we dan eindelijk in Beijing aan. Hier gaat het avontuur verder en zouden krijgen we een tour. We hebben in Nederland al een privé tour geregeld. Dus toen we uit de trein stapte stond onze tourguide al klaar met bordje ‘Marc de Koning’. Weetje hoe vet dat is. Hij nam ons mee naar het kantoor zodat we onze tour konde betalen. Daarna bracht hij ons naar het hotel, want ja we konden wel even rusten. Na het inchecken ging ik even me mail checken. Dennis viel al snel inslaap dus die liet ik nog even slapen, dus ik ging maar even douche. Na het douche kreeg ik trek dus ging ik kijken of Liyan en Karking al klaar waren om weg te gaan. Maar nee hoor die sliepen ook, dus die gingen zich nog klaar maken. Na dat ik Dennis wakker kreeg gingen we opzoek om ergens te gaan eten. Dat was snel gevonden, gewoon 50m van het hotel af daar was wel wat lekkers te eten.

Na het eten gingen we opzoek naar de grootste winkelstraat van Beijing. Na wat kilometers te hebben gelopen kwammen we wat winkels tegen. Ik kan wel weer beginngen over het shoppen, maar daar worden jullie toch alleen maar moe van en ik ook ;). Maar wat wel iets nieuws was de gedeelte waar allemaal kraampjes stonden waar je de meest vreemde dingen ooit kan eten. Nou ik heb iets gezegd in Nederland wat ik graag wilde roberen, alleen maar omdat het hier kan. Dus dan weet je wel hoelaat het is, want wat ik wilde hadden ze daar. Oké ik begin met het eerste dan maar. Als eerste nam ik wat slangenhuid, dit was glibberig maar had wel een lekkere smaak. Het 2de was slang zelf, ja slang. Het smaakte echt goed, het is lekker stukje vlees en niet taai. Oke het 3de gaat al wat verder en is iets wat je niet snel zal eten. Het was een larve en dan een larve van wel 2 cm groot. Hij was aan de buitenkant beetje knapperig, maar smaakte best goed verder. Ik kon de smaak niet plaatsen. Uiteindelijk heb ik er daar 2 van gegeten. Nou die laatste zullen mensen me gaan haten, maarja ik wilde het echt een keer proeven. Eerlijk ik ben een grote honden liefhebber, maar ik heb er wel 1 gegeten nu. Het is een beetje pikante smaak, maar wel een mals stukje vlees en nog lekker ook tot me spijt. Ondanks dat het lekker was blijft het bij een eenmalige keer. Na die markt zijn we naar de mac gegaan om nog verder wat avond te eten.

Je merkt dat ik de 15de en 16de bij elkaar heb geschreven. Dat komt omdat het voor mij 1 dag was, want ik sliep 40 uur lang niet. Dus vandaar.

17-08-2011

We werden al om half 8 wakker, want we zouden om half 9 worden opgehaald. Na het ontbijt nam Jack (onze tourguide) ons mee naar ‘het plein van de hemelse vrede’. Hier vertelde hij wat er allemaal om heen lag en hoe groot het wel niet is. Na een paar foto’s gingen we door naar ‘the forbidden city’. Damn wat is dat mooi en groot. Als eerste kom je nog geneens bij de forbidden city, maar kom je bij een gedeelte waar belangrijke mensen komen als ze iets van de keizer nodig hadden. De gebouwen zagen er echt heel indrukwekend uit. Zo groot als ze waren en zo mooi. Op een gegeven moment kwamen we dan echt in de forbidden city. Daar had je eveneens grote en mooie gebouwen. De keizer had ook 11 dieren op de uiteindes van de daken staan. Hier aan kon je zien dat het een gebouw van de keizer was. Hoe minder dieren of andere dingen je voor de deur of op het dak hebt, betekent hoe lager je bent in rang. ook konden we in de vertrekken van de keizer kijken. Er was ook 1 kamer en dat was de kamer van de liefde. Hier verbleef de keizer met de keizerin voor 3 dagen na hun huwelijk. Na de 3 dagen en 3 nachten gingen ze weer naar hun eigen vertrekken. De tuinen in de forbidden city waren even eens mooi. Jack vertelde ons ook dat vroeger en nu nog natuurstenen die op iets lijken heel erg kostbaar waren en zijn. Zoals in de tuin zag je voor een drakenbeeld een natuursteen die leek op een kies. Vandaar werd hij ook drakentand genoemnd.

Na de forbidden city werden we meegenomen om te lunchen. Daar kregen we allemaal traditionele gerechten. Na het eten gingen we door naar Hutong. Dit is het oude Beijing waar nog hele oude gebouwen staan. In deze buurt woonden veel belangrijke mensen. Hier kon je ook boven de deur doorstamps zien. Je zag hier 4 tot en met 2 stamps. Ook zag je voor de deur een draak op een rechthoekig blok zitten en een drak op een drum liggen. De eerste betekent dat het mensen waren die voor de regering werkte en de 2de voor military familie. We kregen in deze buurt een rond rit in een fiets taxi. Dat was wel even leuk om dat mee te maken. Na die rit gingen we weer met onze tour verder door die buurt. We gingen bij een oud huis naar binnen om te kijken hoe het eruit zag toen der tijd. Ook werden deze huizen gebruikt voor de spelers van de olympische spelen van 2008.

Na de oude buurt liepen we door naar de drumtoren. Hier moesten we een hele stijle trap op. Vanuit hier haden we een heel mooi uitzicht en konden we de drums aanschouwen. Jammer genoeg was er nog maar 1 echte orginale drum over. De andere waren vernietigd jaren terug. Na de drumtoren gingen we naar ‘the temple of heaven’. Dit was nog veel groter dan de forbidden city alleen hier waren de gebouwen open. Het was heel mooi om dit alles te zien en door heen te mogen lopen. Het hoogste gebouw was hoger dan het hoogste gebouw in de forbidden city. De keizer had toestemming gegeven dat het mocht, want normaal gesproken mocht er geen gebouw hoger zijn dan de forbidden city. Alleen de temple of heaven was van de goden dus die mocht hoger zijn. Hier gingen we ook nog in het park chillen. In het park hadden ze allemaal fitnes apparaten neer gezet waar de mensen en voornamelijk oude mensen konden sporten. Echt veel oude mensen waren nog in top vorm. Echt ongeloofelijk hoe goed ze nog kunnen bewegen, de meeste waren leniger dan ons.

Na het park gingen we naar de Kungfu show. Het was echt heel mooi en heel veel vette stunts. Het is te veel om allemaal op te schrijven, maar het zal voor altijd in ons geheugen na blijven. Om het kort samen te vatten ging het over een kleine jongen die door ze moeder bij de monniken werd gelaten en daar opgroeide tot een strijder en uit eindelijk na de dood van ze meester zijn plaats in nam. Echt mooi hebben ze het uitgebeeld en heel duidelijk laten zien wat je allemaal kan met kungfu. Na de kungfu show gingen we ergens peking duck pancakes eten. Ze vielen alleen beetje tegen, want ze waren precies hetzelfde als in Nederland. Evengoed hadden we verder wel goed gegeten. Na het eten gingen we door naar het hotel en daar gingen we om 11 uur slapen, want volgende dag vroeg op.

18-08-2011

6 uur ja 6 uur ging de wekker al, want Jack zou ons om half 8 ophalen bij de lobby. We zouden naar de Great wall gaan. Na een rit van 2 uur kwamen we daar dan aan. Wat onwijs mooien zo groot, ik kreeg er kippevel van. Dit is het meest mooiste wat ik ooit gezien en bewandelt heb. Het staat op de rugkam van de berg en volgt de berg. We gingen er een 2 uur overheen lopen en weer heel veel trappen gelopen. Het uitzicht was eveneens mooi, het was precies hoe ik de bergen van china voorstelde. Als het had gekund had ik ooit op een dag de hele muur willen bewandelen. Jammer genoeg is dat niet mogelijk, want hij is bijna overal aan elkaar geconnect. Vele delen zijn ook kapot gegaan en nog niet gerenoveerd. Dit is weer iets wat ik nooit zal vergeten, dit zal ik zelfs ooit tegen mijn kinderen en kleinkinderen (als ik die ooit krijg) vertellen. Op het end namen we een soort van rodelbaan naar beneden, dat was wel even lachen.

Beneden aan gekomen gingen we eten en na het eten door naar de ‘Ming tombs’. Bij de tombes aangekomen kregen we te horen dat die meer dan 600 jaar oud waren en nog nooit gerenoveerd waren. Het mooie ervan is dat het van hout is en nog helemaal in tact is. We konden niet veel van de tombes zien alleen het gebouw erboven, want als je een tombe binnen zou gaan zouden alle relieken en de keizers tot stof vergaan. Dus vandaar blijven alle deuren gesloten en worden ze nooit geopend. Voordat we weg wilde gaan moesten we door een soort van poort lopen. Die poort was de poort tussen hemel en aarde, als je daar door heen liep moest je in het chinees iets zeggen (je zei dat je terug was op aarde) en dan klopte je armen en benen af met alle kwade geesten. Die liet je dan daar achter en nam je niet mee terug naar huis. Ohja nog iets leuks om te vertellen is dat ze in china bij de oude gebouwen hele hoge deurdrempels hebben. Ze geloven hier dat kwade geesten en demonen niet kunnen vliegen of springen. Dus die drempels zorgen ervoor dat er niks ongewenst in je gebouw komt.

Na de tempels zijn we nog terug gegaan naar de winkel straat daar zijn we gebleven tot avond eten. Na het avond eten zijn we terug naar hotel gegaan en daar gechillt.

• 18 Augustus 2011 - 13:50

Junjun:

Volgens mij, bedoel je '' Xiao Longbao" Mini-bapao's, toch? Ik wil al je verhalen nog eens horen, als je straks terug bent in NL! Veel plezier met jullie laatste dagen!

• 18 Augustus 2011 - 14:00

Mama:

Hey Marc wat een avonturen zeg. Ik heb aan scotty en noortje verteld wat jij hebt gegeten en ze zijn nu toch wel een beetje boos op jou, maar als je volgende week weer thuis komt zijn ze alles weer vergeten en dolblij dat je er weer bent. Wat een mooie dingen hebben jullie gezien goed dat jullie een gids hebben genomen anders had je dit waarschijnlijk allemaal niet gezien goed hoor. Nog even heel veel plezier voor jullie allemaal en we horen weer van elkaar. Dikke kus Mama.

• 18 Augustus 2011 - 14:26

Yalenka:

he broertje
    ik werd gewoon helemaal misselijk over die larve en zo, en hond!!!! hoe kan je???? iehhhhlll
    maar ja zoals jij zegt, je moet alles een keer hebben geprobeerd toch?
    terwijl jullie in de forbidden city waren, waren mama, tante alie en ik in volendam. ook even de toerist uithangen hihi. succes nog even en heel veel plezier daar nog met de boy's. zie je maandag op schiphol.
    x je zus

• 18 Augustus 2011 - 14:29

Rianne:

Iee.. Heb je dan toch hond gegeten :( Naja als het maar voor 1x is hihi ;) Nog even en dan ben je weer thuis ! :) Veel fun nog xxx

• 18 Augustus 2011 - 15:47

Cath:

Hahahaha Omg dat je al die dingen durfde te eten!
    En vooral hondenvlees!! Sjonge jonge =p
    Damnn.. Zeker heel veel foto's gemaakt van al die gebouwen en de Chinese muur ^^
    Hoe Chinees ben je nu geworden? xD hahah dankzij die tourguide kan je anderen nu ook China laten zien =p
    Geniet van je laatste paar dagen =)
    xxx

• 22 Augustus 2011 - 11:37

Linda :

Hoi allemaal, ik ben reuze benieuwd naar jullie foto s en filmpjes. Zo n fiets taxi noemen ze in Indonesie een "betjak". Hoe heet ie in het Chinees ?
    Tot vanmiddag, hugs
    van Linda en familie.