Rafting in beer

Door: Marc

Blijf op de hoogte en volg Marcus

08 Augustus 2011 | China, Wenzhou

06-08-2011

Na het chillen in het hotel, wilde Liyanze tante verrassen om naar haar werk te gaan. Dus we namen een taxi naar de straat waar het moest zijn. We waren maar RMB 12,- kwijt voor een taxi rit van 15 minuten. Ja dat is dus maar €1,32, dat is nog geneens het start tarief in Nederland. Toen we aan kwamen gingen we lopen richting de winkel. Alleen Liyan wist de weg niet meer dus we liepen een beetje te zoeken en te zoeken. Tot op een gegeven moment we dachten. Laten we dan maar op zoek gaan naar het huis van Liyan ze oma. Hij zei dat het dicht bij was. Tevens waren we weer zoekende en uit eindelijk vonden we de juiste straat richting Liyan ze oma. Voor dat we naar ze oma naar binnen gingen kochten we nog snel wat te drinken. Ik kocht een flesje cola en een zakje chips en was maar RMB 10,- kwijt. Het is hier te chill qua prijs. We zijn toen nog een half uur bij Liyan ze oma gebleven en toen kregen we te horen, dat we met de hele familie bij Liyan ze neef thuis gingen eten. Dus wij snel met de taxi naar huis even omkleden en toen vanaf het hotel gaan lopen naar die neef. Toen we met de lift omhoog gingen, stopte de lift opeens bij de2de verdieping. Toen onze verbazing was het niet open maar stond er een dicht gemetselde muur. Echt weird maar wel grappig. Soort Harry Potter muur.

We gingen weer allemaal lekkere dingen eten. Het is teveel weer om op te noemen de tante van Liyan had zich erg uitgesloofd in de keuken voor ons. Af en toe ging de oma van Liyan tegen me praten en ik knikte steeds, ook al kon ik haar niet verstaan. De oom van Liyan die bleef maar bier steeds inschenken voor ons. Het werd een gezellige avond. Na het eten ging Liyan nog even met ze hele familie op de foto. Na dat gingen we terug naar het hotel en daar ons omkleden voor het stappen.

We werden bij het hotel opgehaald door de neef van Liyan, hij nam ons mee naar een plek waar we konden uitgaan. Als eerst gingen we La Luna bar binnen. Het was een Engelse pub, het zag er erg gezellig uit. Het was alleen een beetje vol dus we gingen ook nog bij de andere clubs kijken. Daarna gingen we 2 keer een Chinese discotheek binnen. Het was bij beide helemaal aangekleed voor valentijns dag, want het was deze dag chinees valentijns dag. Toen we door de tent liepen, voelde ik me een beetje ongemakkelijk. Dat kwam omdat overal waar ik keek, keek iedereen naar mij. Dat is best weird. We gingen uit eindelijk toch maar naar La Luna. Hier namen we als eerste een budweiser pint. We waren voor 4 pints maar RMB 140,- kwijt, dat was een teken dat het een lange avond met veel bier zou worden. Toen we eindelijk een plekje hadden bemachtigd ging ik nog wat drinken halen. Onderweg naar de bar toe zach ik overal hele taps op tafel staan en jah hoor ik wilde er ook 1. dus ik bestelde zo’n tap voor maar RMB 150,- (dat is dus €16,50). Toen ik bij de tafel aankwam met dat dingen gingen we wat drank spelletjes spelen. Het was 1 en al lachen en drinken. Toen het vat opwas gingen we toch nog een keer kijken bij de andere 2 plekken. De ene bar leek wel een gay bar te zijn geworden. Ze hadden apre ski muziek op wat uit Duitsland kwam :S en de andere was wel oke, maar daar betaalde we voor een biertje het 3 dubbele van de La Luna bar. Dus gingen we weer weg. Voordat we echt buiten stonden had Dennis een soort van oog contact met een meisje, ondanks dat gingen we toch naar buiten. Toen we buiten stonden kwam dat meisje ook naar buiten. Het werd een beetje weird, want ze volgde ons tot waar wij buiten gingen zitten. We vonden haar toen een beetje creepy worden en toen ze bij ons was vroeg ze de naam van Dennis. Dennis zei ze naam en vroeg haar naam, ze heette White Snow (letterlijk vertaald vanuit haar Chinese naam). Ze vroeg in welk hotel we sliepen en toen hadden we het door. Dit meisje was geen gewoon meisje wat Dennis leuk vond, maar het was een hoer. Dus Liyan zei dat we bij zijn oma sliepen. Toen vroeg het meisje het nummer van Dennis, dus wij gaven een verkeerd nummer aan haar en zijn toen snel terug gegaan naar de La Luna bar. Hier hebben we nog een cocktail gedronken en scheef gepoold. Toen iedereen al weg was om 3 uur hebben we maar een taxi terug naar huis genomen en lekker gaan slapen.

07-08-2011

We warden om 11 uur wakker en gingen snel douche. Na het douchen gingen we ontbijten bij Liyan ze oma, dit was al afgesproken. We kregen allemaal lekkere dingen. Maar we zaten eigenlijk allemaal nog vol van het bier van de nacht ervoor. Dus we hadden een klein beetje gegeten.

Na het eten werden we meegenomen door Liyan ze neef en ze vrouw. We gingen de bergen in om te raften. De vrouw van die neef ging rijden, Liyan zat voorin, die neef, Karking, Dennis en ik zaten met ze 4 op de achterbank. Het was een beetje krap maar we zouden maar een uurtje onderweg zijn. Op een gegeven moment reden we een hele lange tunnel in waar geen verlichting was. Die vrouw van de neef wist niet hoe ze de verlichting van der auto aan moest zetten dus reden we uit eindelijk met mist licht door een donkere tunnel heen. We mochten ook maar 40 km/h door de tunnel. Toen we de tunnel uitkwamen wist ze de weg niet meer dus gingen die neef maar rijden. We moesten ook nog tanken. We waren RMB 100,- kwijt voor 12,5 l benzine. Wat een prijzen hier. Hadden we die prijzen maar in Nederland. Op een gegeven moment toen we in de bergen waren stonden er allemaal auto’s vast. Er was een ongeluk gebeurt, 2 auto’s waren op elkaar geknald en hun hele voorkant was kapot. We moesten wel een uur wachten voordat de politie er was en de ambulance er was. Na een uur konden we pas verder rijden.

Toen we bij het raften aankwamen moesten we eerst een half uur lang in het water rond dobberen voor dat we eindelijk naar beneden mochten raften. De eerste afdaling was al vet een snel stuk naar beneden, je moest je goed vast houden. We moesten na de eerste afdaling al meteen de boot leegscheppen. Hij was al voor de helft vol gestroomd met water. Toen hij aardig leg was gingen we verder het was echt super vet. Er zat veel stukken in waar je een volle adrenaline kick van kreeg. Af en toe als je ook naar beneden ging, dan werd je vol naar voren gelanceerd. Het was ook maar goed dat we ons vast hielden. Na ene paar keer de boot leeg te scheppen, werden we het zat en dachten ach laat toch zitten. Uit eindelijk kwamen we bij een stuk aan dat onze boot echt een keer helemaal onderwater kwam te staan dus toen moesten we hem wel leeg maken. Het was echt super vet om dat te doen. Dit wil ik zeker vaker doen.

Op de terug weg zaten we weer met ze vieren op de achterbank. We waren snel terug en gingen toen eten bij de neef van Liyan. Na het eten gingen we terug naar het hotel lopen en gingen toen beetje chillen. Dennis en ik gingen ook maar even wat kleren met de hand wassen. We waren een keigoed team samen. De ene was de kleren en de ander spoelt ze uit en samen hangen we ze op. Rond 11 uur gingen we slapen.

• 08 Augustus 2011 - 05:05

Rachel!!:

haha zo grappig! de tijd waarin dit verslag geschreven is .. is over 4 uur :P

• 08 Augustus 2011 - 05:28

Mama:

Leuk hoor die foto's bij je verslag weer. Je maakt zo toch wat mee. Het ziet er wel wat eng uit want je kunt zelf helemaal niets doen je hebt geen peddel niets of hoort dat zo? groetjes Mama

• 08 Augustus 2011 - 09:17

Linda:

Wat een belevenissen en zo precies beschreven! Dennis, je flesje geconcentreerde wasmiddel kwam nog goed van pas, zeker na dat raften en zweten. Zondag was een mooie dag hier. We gingen naar de pier, waar een behoorlijke wind stond en met de zon erbij hadden we een prachtig uitzicht op de veeeele kytesurfers. groetjes

• 08 Augustus 2011 - 10:23

Jun:

Haha, en dennis maar denken dat hij een chinese chick aan de haak heeft geslagen!

• 08 Augustus 2011 - 14:15

Marcus De Koning:

hey mam, we hadden gewoon pedels , maar op somige stukken kon je die beter naast je leggen om vast te houden en soms moeten dingen beetje gevaarlijk zijn om leuk te zijn ;)

maar alles is nog goed met ons en we zijn nog allemaal heel

• 08 Augustus 2011 - 15:11

Mama:

Okee Marc ik zag de peddels niet en natuurlijk weet ik dat je wel van een beetje avontuur geniet. En ik had ook niet anders verwacht na je bericht dat je nog helemaal heel was. Dikke Kus Mama.

• 08 Augustus 2011 - 15:50

Mama:

De computer viel uit en het lukt me niet om nu weer op msn te komen blijf het wel proberen Mama

• 08 Augustus 2011 - 15:58

Mama:

Je msn is afgemeld doordat de computer uitviel en ik weet jou wachtwoord niet vooe msn dus weet ik niet hoe ik nu weer op msn kom groetjes Mama

• 08 Augustus 2011 - 18:21

Zus, An En Mo:

he marc,
    toen wij jou verhaaltje lazen dachten wij wat leuk allemaal!!!
    en toen dachten wij laten wij even reageren.
    hier vanuit nederland waar het vrij regenachtig is en niet echt weer om te raften denken wij ook aan jullie.
    we zijn stiekem wel een beetje jaloers!!!
    xxx van yalenka, angela en monique